Gerlev Kro ligger et stenkast fra Femhøj og indgår i et tæt samarbejde.

Kroen er en charmerende bindingsværksejendom, der giver indtryk af at være en Kgl. Privilegeret Kro. Det er imidlertid ikke tilfældet, fordi stedet først fra 1967 har fungeret som kro. Før da har der været café og konditori og mange lokale borgere beretter om, hvordan stedet inden da fungerede som egnens forsamlingshus der blev brugt ved møder, gymnastik, dans og lignende.

Gerlev Kro & Hotel har, med værtsparret Birgit og Arne Sørensens sans for at bevare den gamle stil og hyggelige atmosfære, igennem de sidste 22 år gennemgået en omfattende restaurering; Nydelige fløje med 20 flotte dobbeltværelser – alle med eget bad og toilet, hvor 4 af dem er indrettet handicapvenligt og med tilbygningen af en smuk havestue, gør at De med stolthed godt kan sige, at Gerlev Kro & Hotel nu er blandt de flotteste kroer på Sjælland.

Værtsparret ligger vægt på at udvalget på menukortet skal bestå af veltilberedte, traditionelle retter. Der skal være rigeligt, så man kan blive mæt og priserne skal være rimelige, foruden at der skal være noget for børnene. Det har vist sig at være en succes. Mange kommer dagligt på besøg for at nyde en frokost, en middag eller for at købe brugskunst.

Brugskunsten har en fremtrædende plads på kroen. Der pyntes hyggeligt op både indenfor og i haven. I kroens stuer er der smukke figurer, lamper, lysestager og servietter samt en masse andet spændene brugskunst. I haven er der et væld af havefigurer og krukker. Alt i alt giver det rig mulighed for at blive inspireret og desuden at gøre en god handel.

Dette unikke koncept, den hyggelige stemning, de dejlige lokaler og stedets personale, der gør alt hvad der står i deres magt for at leve op til navnet: “Gerlev Kro & Hotel – Hyggekroen i Hornsherred“, er årsag til, at mange også vælger at lade Gerlev Kro & Hotel danne rammen om familiefesten.